Vitaliteit en verzuim

Ben je als HR-medewerker of case manager betrokken bij vitaliteit en (het voorkomen van) verzuim van je collega’s, dan is het goed om te weten dat PK2 al 20 jaar bijzonder hoge ogen gooit op dit werkterrein. Al begeven we ons tegenwoordig ook op het gebied van sociale innovatie, we blijven onze roots trouw.

Verzuim(preventie) en vitaliteit hebben namelijk alles met transformerende persoonlijke ontwikkeling te maken. Bij sociale innovatie is dat niet anders, want transformerende persoonlijke ontwikkeling leidt niet alleen tot verlaging van ziekte en verzuim door verhoging van onze gezondheid, en inzetbaarheid, maar ook tot verhoging van ons (moreel) bewustzijn, ons lerenvermogen, de kwaliteit van besluitvorming, opvoedings- en managementcapaciteiten, zelfzorg, echtelijk geluk, engaging copingstrategieën, flexibiliteit, intrinsieke motivatie en onderlinge verbinding.

Dit lijkt wellicht teveel om waar te zijn, maar dit is het logisch gevolg van bewustzijnsontwikkeling. We kunnen de resultaten na interventie bovendien monitoren met onze welzijnsmonitor. Onderzoek door de Universiteit van Tilburg toont een gemiddelde Cohen Effect Size van 1.28 aan. Dit wordt omschreven als ‘a very very very large effect’.

De meeste bedrijven hebben al bestaande relaties voor diensten op dit vlak. De naam PK2 valt meestal pas wanneer een standaard aanpak te lang duurt of niet succesvol is. Dat komt omdat wij ons tot vandaag de dag verlaten op mond-tot-mond reclame. Als u de ervaring eenmaal heeft met het resultaat van onze aanpak, glunderende collega’s, dan wordt vaker voor PK2 gekozen. Zonder afbreuk te doen aan andere benaderingswijzen hanteren wij onze eigen succesformule. Deze bestaat voor een belangrijk deel uit liefde voor mensen en liefde voor ons vak. En ja, dan vallen de kosten en de investering in onze aanpak ook nog eens mee.
Zoek je specifieke informatie over:

Of anders:
Wilt u meer informatie? Vraag gerust om een vrijblijvend gesprek. We komen bij u langs. En…. Voor uw collega’s hebben wij ook een gewillig oor. Voor iedereen die hulp wenst bieden wij een gratis consult want een klik is onontbeerlijk.