Over ons

Ontstaan van PK2

Onder welzijn wordt het lichamelijk en geestelijk welbevinden van mensen verstaan. Hoe wij ons welzijn ervaren, hangt onder meer af van sociale factoren, zoals het hebben van zinvolle relaties. Zo kan het tonen van oprechte interesse in de ander iemand intens gelukkig maken en kan iemand geïnspireerd raken dankzij een diepgaand gesprek. Zo begon ook het verhaal van PK2.

In de zomer van 2002 vindt een bijzondere ontmoeting plaats bij restaurant De Vier Balken in Haarzuilens. Twee heren drinken daar een kop koffie nadat zij elkaar leerden kennen tijdens een training. Twee individuen met een borrelende energie en meer overeenkomsten dan enkel de eerste letter van hun voornaam en achternaam. Zo delen ze hun interesse in het ontplooien van zichzelf en het ontwikkelen en transformeren van mensen en organisaties. Gespreksstof te over, mondt de ontmoeting uit in een diepgaand gesprek dat duurt tot diep in de nacht. Het zaadje voor het PK2 van nu is geplant.

Hun achtergrond verschillend, maar hun zienswijze en missie absoluut eensluidend. Namelijk het versterken van een gevoel van welzijn, dat mensen in staat stelt tot persoonlijke ontwikkeling en groei. Door het bundelen van hun krachten ontstaat na een intensief en diepgaand ontwikkelproces de eerste training: De kortste klap naar meesterschap. Een training die sinds 2003 met succes wordt gegeven. Pas in de zomer/winter worden de krachten, ervaringen en unieke training van Peter en Paul gevat in een naam. Die wordt beide heren op hetzelfde moment ingegeven, namelijk PK2. Een verklaarbare uitkomst van een samenvoeging van twee individuen die – met behoud van hun eigenheid – elkaars ervaringen, krachten en expertise versterken tot een geheel.

Het DNA van PK2

Alle PK2´ers belichamen hun missie. Zij bewandelen – niet anders dan hun coachees en trainees – het pad van groei en ontwikkeling. Want mensen helpen bij hun transformatie, kan niet als de begeleider niet alles in het werk stelt om zichtzelf te ontwikkelen. Dat is van essentieel belang om anderen goed te kunnen begeleiden. Net zoals het schenken van aandacht. Want ontwikkeling vraagt om aandacht, aandacht voor jezelf en voor elkaar. Daarbij kijkt PK2 vanuit verschillende dimensies, op basis van kennis en ervaring, maar vooral gevoel. PK2 is dé partner voor sociale transformatie en leiderschap. Zowel voor het individu als de organisatie. PK2 biedt een luisterend oor voor de mens en richt een scherp oog op het resultaat voor het individu én de organisatie.

De Welzijnsmonitor 

In hun wens om de ongrijpbare gift van PK2 concreet en meetbaar te maken, hebben Paul en Peter – na een langdurige zoektocht – de Welzijnsmonitor ontwikkeld. Dankzij die monitor kan PK2 binnen twintig minuten meten hoe ver iemand ontwikkeld is. Monitoring van welzijn is een bijzonder en vooral nieuw vakgebied, dat samen met de juiste coaching borg staat voor meetbare en merkbare persoonlijke groei. Met de Welzijnsmonitor wordt het welzijn van medewerkers en hun gezonde productiviteit en effectiviteit in het vizier gehouden. Dat is win-win voor werknemer én werkgever. De kracht van intuïtie, het is de belangrijkste sleutel geweest tot de ontwikkeling van deze methodiek – die inmiddels is toegevoegd als veelgebruikte tool in de trainingen van PK2. 

De toekomst is nu

Inmiddels is PK2 uitgegroeid tot de PK2 groep. De grondleggers Paul en Peter hebben hun gedachtegoed inmiddels overgedragen aan een bevlogen team waardoor de PK2 beweging krachtiger stroomt dan ooit. Door die interne groeibeweging breekt er een nieuwe fase aan. Want delen is vermenigvuldigen. Steeds meer mensen raken geïnspireerd door de resultaten en effecten die PK2 bij zijn klanten behaalt, waardoor steeds meer organisaties kiezen voor een langdurige samenwerking met PK2. Wanneer mens en organisatie ervoor kiezen dat ‘gevoel’ er mag zijn, start er een gigantisch vliegwiel voor persoonlijke groei. 

Want gevoel is betrouwbaar en geeft richting. Een mens dat zijn gevoel volgt, is volledig vrij en kijkt onbevangen naar de toekomst. De samenhang van het leven en het nog te bewandelen pad strekt zich uit als een overzichtelijk geheel. Binnen- en buitenwereld groeien naar elkaar toe met een flinke reductie van stress als uitkomst. Gebrek aan zelfvertrouwen, angst of een schuldgevoel maakt plaats voor vrijheid, creativiteit en persoonlijk leiderschap. De mens ervaart welzijn. En zij die welzijn ervaren, presteren beter.

PK2 partners

Inmiddels hebben zich meerdere partners bij PK2 aangesloten. We voelen ons rijk met zo’n team aan bevlogen professionals met diverse talenten. We stellen ze hier aan je voor: 

PK2 community

Welzijn vraagt om aandacht, aandacht voor jezelf en elkaar. Wij houden dit levend door inspiratie over en weer te delen met jou! De PK2 community heeft als doel te verbinden met mensen die willen bijdragen aan het vergroten van welzijn en vitaliteit in de samenleving. Laten we elkaar ondersteunen, ervaringen delen en samen groeien. We nodigen je daarom uit voor onze inspiratiesessies.