Stress

Op hoog abstractie niveau kun je zeggen dat stress veroorzaakt wordt door een verschil tussen onze binnenwereld en onze buitenwereld. Stress duidt ons waar we onze gedachten over onze werkelijkheid mogen aanpassen en drijft ons dus richting acceptatie van dat wat is of de verandering ervan voor zover dat binnen onze invloedsfeer ligt. Op internet zijn heel veel tips te vinden over hoe met stress om te gaan. Deze tips kunnen een bijdrage leveren aan het verminderen van stress. Bieden die tips jou niet voldoende om beter met stress om te gaan of het te reduceren, dan kom je via deze pagina dichter bij de oplossing. Stress is alledaags. Het hoort bij het leven. Het komt en het gaat, maar wat nu als het komt en je het gevoel hebt dat het niet gaat. Dat de stress in je leven zich lijkt op te stapelen.

Slecht functioneren

Ben je langdurig onderhevig aan stress zonder tussendoor enige vorm van ontspanning, dan ben je bezig jezelf schade te berokkenen. Onder stress vernauwt ons bewustzijn, functioneren onze grote hersenen minder en nemen onze oerinstincten de keuzen over. Je cortisol levels worden te hoog. Je gaat druk op jezelf zetten en er ontstaan fysieke problemen.

Met een beetje stress krijgen we vaak dingen voor elkaar die ons anders wellicht niet gelukt waren, maar doorgaans laat stress ons slechter functioneren. Een paar voorbeelden; Ben je goed in het ontplooien van initiatieven, dan wordt je onder stress een onrust schepper. Ben je gevoelig voor je omgeving, dan wordt je onder stress overgevoelig. Ben je taakgericht, dan zal je onder stress in je hoofd naar oplossingen zoeken i.p.v. gewoon een taak uit te voeren. Ben je sociaal en relatie gericht, dan wordt je onder stress te soft en draai je oeverloos in rondjes. Ben je moedig en strijdbaar, dan kan je onder stress aanvallend en destructief zijn. Het aantal voorbeelden is eindeloos.

Een hoopvolle weg

Vaak zit er onder extreme vormen van stress een diepere oorzaak, zoals ADD, een burn-out, angsten, oud trauma of een gen-blokkade. Het leven anders beleven en het opheffen van bijvoorbeeld gen-blokkades, al dan niet door eigen trauma of chronische stress ontstaan, vraagt om een holistische aanpak. Ingebed in een dito zienswijze en monitoring techniek.

Het beste is om eerst eens kennis te maken tijdens een gratis consult. Vervolgens is de training ‘De Kortste Klap naar Meesterschap‘ een goede keuze voor jou.