Kort lontje

Een kort lontje hebben we allemaal wel eens. Als blijkt dat iemand zo vaak een kort lontje heeft dat het opvalt, dan is er echt wel iets aan de hand. Wellicht heeft zo iemand als gevolg van AD(H)D een kort lontje, is niet goed in het grenzen aangeven, heeft vaak stress of kan moeilijk accepteren en loslaten waardoor er een kort lontje is ontstaan.

Interessant verhaal

“We hadden in onze training ‘De Kortste Klap naar Meesterschap’ een deelnemer die bijna niet benaderbaar was. Zo’n kort lontje had hij. Van binnen vast een lieve, maar uiterlijk een boze man. Collega’s durfden niet in zijn buurt te komen. Hij haalde bij het minste met woorden uit. Gaande het proces ontdekten we dat z’n ademhaling bij het inademen op enig punt haperde. Bij nadere inventarisatie bleek hij jaren daarvoor een ongeluk gehad te hebben. Zijn rug deed pijn als hij niet voorzichtig ademde. Dat bleek allang niet meer zo te zijn, maar zijn angst voor die pijn zat er nog altijd. We hielpen hem te ademen voorbij de pijn (die er niet was) en de man was daarna een geweldig vriendelijke collega.”

Een kort lontje kent vaak een interessant verhaal als de onderste steen boven komt. En bij een kort lontje komt die steen boven, altijd.

Wat kan ik nu doen?

De Kortste Klap naar Meesterschap is een unieke co-training waarin normaal gesproken*) ieders dromen uitkomen. Je kunt je gelijk inschrijven voor één van de open trainingen we bellen je dan voor een intake gesprek. Je kunt ook eerst om een gratis consult vragen.
Als je weet dat jouw kort lontje te maken heeft met een persoonlijkheidsstoornis, laat ons dat dan van te voren weten. Als je onder behandeling bent overleg dan met je behandeld arts. We kunnen dan vaak nog een heleboel doen om jouw welzijn verder te verhogen.

*) d.w.z. niet bij hersenaandoeningen zoals dementie en niet zomaar na een beroerte of bijvoorbeeld epilepsie.