Is bezieling een belangrijk thema voor jou en werk je bij een woningcorporatie? Ben jij de afgelopen jaren bezig geweest met bezieling in jouw organisatie? Merk je ook dat het geen maakbaar proces is? Ben je benieuwd naar hoe anderen dit ervaren? En ben je benieuwd naar welk verschil je hier zelf in kunt maken? Kom dan naar onze zomertrail De Bezielde Corporatie, een reeks van 4 verdiepende trails in de natuur.

We gaan de natuur in, waar je individueel een audiowandeling maakt. Aansluitend gaan we buiten bij een kampvuurtje met elkaar de diepte in, om erachter te komen hoe bezieling in het klein, bezieling in het groot kan worden. Dieneke van Dijken en Paul Kortman begeleiden je hierbij en er is ruimte om ervaringen te delen. Dit alles onder het genot van een aangename versnapering.

 

De zomertrail bevat de volgende thema’s:

  1. Bezieling in mij

Wat is bezield zijn? Hoe ziet dat eruit in een mens? Hoe voelt dat? Wanneer kan het wel vrij stromen en wanneer niet en wat is dan het resultaat? Hoe beperken we onszelf in die bezieling en waarom doen we dat? Waar beschermen we onszelf dan voor? Kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen bezieling?

 

  1. Bezieling in een team

Hoe ziet een bezield team eruit? Hoe voelt dat om er deel van uit te maken? Wat is er dan wel en wat niet? Hoe kom je tot een bezield team met elkaar? Wat is daarvoor nodig? Hoe maak je verbinding met elkaar? Over het belang van een gezamenlijke missie, echt contact en verbinding, zonder aan zakelijkheid en professionaliteit in te boeten. Over groepsdenken, groepsovertuigingen, groepscultuur en andere krachten die bezieling lastig kunnen maken.

 

  1. Bezieling in communicatie

Communicatie is alles. En communicatie is tegelijkertijd heel complex. Wat is bezielde communicatie? Verbindende communicatie? En hoe bereik je dit met elkaar? We kijken naar hoe communicatie begint bij hoe een mens betekenis geeft (interne communicatie) en daardoor door een specifieke bril naar buiten kijkt. Door welke bril kijk jij en hoe communiceer jij? Wat is de bedoeling van communicatie bij De Bezielde Corporatie?

 

  1. Bezieling in een hele organisatie

Hoe groter de schaal, hoe complexer het wordt. Of toch niet? Hoe begint een bezielde corporatie toch ook hier bij jezelf? Is jouw missie in lijn met de missie van de organisatie? Over samenwerking tussen afdelingen en het belang van verbinding blijven maken en hoe lastig dit kan zijn in Corona tijd. Over organisatiecultuur, waaronder collectieve overtuigingen, communicatie en gewoontes. En over hoe bezieling niet maakbaar is, en toch de moeite waard.

Voor data, locatie en prijzen, klik op de pdf.