Het afgelopen half jaar heb ik mezelf even teruggetrokken in mijn hol. Het had een goede reden, want ik kreeg een kindje. Een mooie dochter, als kroon op onze gezinnetje met 2 jongens. Dus ik ben nu ook moeder van een dochter! Dat voelt toch wel speciaal. Alsof ik een bondje met haar heb. Samen in dit mannengezin. En door het Coronavirus bleef ik nog wat langer in mijn hol. Dat voelde heel natuurlijk, mijn focus lag nog erg op onze dochter en ons gezin.

En nu, zo langzamerhand krijg ik weer zin om weer meer te zijn dan alleen moeder. Rustig aan, stap voor stap, ontwaak ik uit mijn cocon. Kom ik weer in contact met dat vonkje in mij, mijn grote passie: welzijn vergroten. En mijn handen pakken de laptop, en eerste ideeën komen op papier, en ik doe een eerste video coaching. Mijn voeten lopen naar buiten, en maken een wandeling met collega’s. Mijn vonkje wordt groter en ik kijk er naar uit dat ik weer trainingen mag geven en ik sla aan het plannen. Wie willen graag en hoe kunnen we 1,5m afstand bewaren, wanneer mag het weer?

En zo vormt zich de eerste groep bij woningcorporatie Area die onze training ‘De Kortste Klap naar Meesterschap’ gaat volgen begin juni, mits de maatregelen het toestaan. Met Area zijn we in september 2019 gestart met een traject voor bewustwording en persoonlijk leiderschap voor alle medewerkers. We hebben de eerste groepen in onze training gehad als het Coronavirus verschijnt. Het gevoel bij het MT en medewerkers is dat ze koersvast willen blijven, misschien juist wel in deze tijd. Area heeft daarom als prioriteit gesteld: klantprocessen en PK2. Dat geeft vertrouwen! Er zijn ook medewerkers die liever na de zomer willen deelnemen, die het nu te spannend vinden. Ik leg er geen druk op, ik probeer flexibel te zijn, en toch ook ruimte te geven aan mijn eigen vonkje en dat van Area.

En dan word ik gevraagd om mee te denken voor een workshop bij woningcorporatie Tiwos over hoe je als medewerker om kunt gaan met de Corona maatregelen. Hoe voorkom ik dat ik ga oordelen over anderen die anders met de Coronacrisis omgaan? Hoe blijf ik trouw aan wat ik voel? Hoe spreek ik me uit naar anderen? Hoe stem ik goed af? Hoe houden we ons gezamenlijk vast aan het hogere doel? En ook: hoe ga ik om met de open ruimte die er nog is, als regels niet alles afdichten?

In de tussentijd coach ik alleen mensen op afstand die ik in de training al ontmoet heb. Daar is al vertrouwen en we hebben samen iets opgebouwd. Het voelt voor mij niet natuurlijk om mensen online te coachen die ik nooit gezien heb en ik vertrouw dat gevoel maar. Ik wacht rustig af tot ik de mensen weer voor me heb, ik ze kan zien, echt kan afstemmen. Geen druk erop, geen haast. Dan nu maar ietsje minder. Het is prima. Lekker bezig.