De Bezielde Corporatie

PK2 heeft een bijzondere affiniteit met de woningcorporatiesector. Maud de Ponti en Peter Kemperman hebben onder andere bij Interlink gewerkt, vele medewerkers van woningcorporaties deden al mee aan onze training De Kortste Klap naar Meesterschap, Renske Arkink en Nienke Terne hebben onder andere bij woningcorporaties gewerkt en Dieneke van Dijken leidde een stichting die leefbaarheidsprojecten deed in wijken waar woningcorporaties veel woningbezit hebben.

Dieneke schreef samen met Harry Vlaar naar aanleiding van haar ervaringen een boek over Bezieling in de sector; De Bezielde Corporatie. Het thema bleek in 2015 veel gespreksstof te bevatten en in het boek spreken medewerkers van alle lagen in de woningcorporatie zich hierover uit, hoe zij hier invulling aan geven en zo het verschil maken voor bewoners in kwetsbare posities. Bezieling als weg om volgens de bedoeling te kunnen werken, in plaats van de overvloed aan regels en procedures.

Het is dan ook niet gek dat veel klanten van PK2 woningcorporaties zijn, om er een paar te noemen: Tiwos, Area, WoCom en Domijn. Inmiddels kunnen we spreken van een partnerschap gericht op persoonlijk leiderschap voor de lange termijn. PK2 organiseert daarom soms expliciet initiatieven voor de woningcorporatiesector. Twee initiatieven staan hieronder genoemd. Klik voor meer informatie op de pdf:

Evenement Corporaties in transitie

Inspiratietrail De Bezielde Corporatie

Leadership Journey De Bezielde Corporatie